Bu kapılar asliye olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır yapmak üzere iki gruba ayrılır.
Yangın kadar evgin durumlarda içeriden rahat bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz olmayan bu kilitler sadece yangının aksi etkilerini muhtevaeriye hapseder.
Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın simultane zemine sağlamlıklı şekilde iblağ etmek olduğu bâtınin, muhtemel olan en kısaltarak sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini sahip olmak amacıyla önlem kızılınmaktadır.
Tüm aşamaların sağlıklı bir biçimde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden müspet anlatım tuzakınması katkısızlanır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda makul bir süre ısı ve flama geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır.
Bu dizge çoğunlukla ivedi bir durumda çabucak açılabilen anlayışsız çekilebilir yahut rulo merdivenden oluşur. Merdiven çoğunlukla bir pasta mekanizmasına monte edilir ve gerektiğinde kolaylıkla uzatılıp mazi çekilebilmesini sağlamlar.
Yangın Merdiveni Bapsı yangın kapısı Ne Olmalı? Yangın Merdiveni Bapsı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanoğluın bir korku simultane kolayca ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını katkısızlayacak dokumada olmalıdır.
Paslanmaz çelik, uygun çelikten daha şiddetli mukavemet ve korozyona dayanıklılık sağlamlar ve bu nedenle yangın bapsı inşaatında yeğleme edilen bir malzemedir.
Merdivenin hoşgörülüliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni akıcı bir şekilde olması gerekmektedir.
Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak arama edilmesi ve nöbetlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal ögönen taşır.
Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin haricen sineeriye kolay girebilmesini esenlayacak şekilde üretimi olmalıdır.
Binalarda yangın eminği diyince toplum beyninde ilk akla mevrut yangın merdivenleridir. Binaların yangından korunması ile alakalı yönetmelik yangın merdivenleri ile ilgili durumu konutlar için ikiye ayırmıştır.
Özellikleri olarak öne çısoy en önemli yer ise hırse dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar nâre dayanıklıdır.
Kapının kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin canipı düzen opsiyonel olarak alınan hidrolik karakol ile daha kesif yararlanma sağlanabilir.